Det finns flera aktörer på marknaden att välja mellan när du ska låna pengar. Det är dock inte alltid så lätt att jämföra olika lån när du vill se vem som har lägst ränta. Det beror på att räntan är individuell. Varje bank har sina egna kriterier när det kommer till att bestämma vilken ränta du ska få. Dessa är baserade på flera saker, bland annat hur din ekonomiska situation ser ut, din betalningshistorik, hur stort lån du vill ta och hur stor risk banken tar.

För att snabbt få in pålitlig information som dessa punkter gör bankerna en kreditupplysning genom företag som Upplysningscentralen (UC). Problemet är att varje kreditupplysning som görs registreras av UC. Ju fler banker du vänder dig till, desto fler kreditupplysningar registreras, något som i sin tur ger dig ett sämre kreditbetyg. Flera upplysningar kan nämligen betyda att du redan har tagit flera lån, vilket innebär att du har en sänkt förmåga att betala ett nytt lån. Det är här som låneförmedlarna kan hjälpa till.

Hur kan jag låna pengar genom en låneförmedlare

Ta in lån från flera företag samtidigt

Låneförmedlarna har en smart tjänst som går ut på att de utför en kreditupplysning och sedan delar med sig av denna till olika banker och långivare som de samarbetar med. Det innebär först och främst att du slipper utföra flera kreditupplysningar. Den andra fördelen med denna tjänst är att bankerna från början vet att du får in lån från andra banker också. De måste alltså ge dig en god anledning till att välja just deras lån.

Du som vill låna pengar med låg ränta kan snabbt och lätt jämföra de lån du har blivit erbjuden och välja det lån du tycker passar dig bäst. För låntagaren är låneförmedlingstjänsten kostnadsfri och det finns inga krav på att du accepterar de olika lånen. Skulle du acceptera en låneoffert får låneförmedlaren en provision från långivaren.

Här kan du hitta listor på svenska låneförmedlare och deras utbud:
www.lånlågränta.se
www.compricer.se
www.pricerunner.se